KARABÜK (AA) - FAİK EREZ - Kimsesiz ve Yardıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği çatısı altında her ay bir araya gelen çeşitli mesleklerden kadınlar, topladıkları parayla 2 bin öğrenciye burs verdi.

Dernek Başkanı Neşe Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ay bir kez buluşarak topladıkları parayla 2 ya da 3 öğrenciye burs verdiklerini söyledi.

Toplantıya katılanlar arasında ev hanımı, öğretmen, avukat ve bankacı gibi çeşitli mesleklerden kadınlar bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Derneğimiz bizden önce de uzun yıllar bu amaçla çalışmış, burs vermiş. 14 yıldır bu derneğin çatısı altındayım. Bir ev hanımı olarak 8 yıldır da başkanım. Bizler son 5 yıldır çeşitli mekanlarda toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantıya katılan kadınlar para yardımında bulunuyor. Toplanan paralarla öğrencilerimize burs veriyoruz. Toplam 2 bin öğrenciye burs sağladık" diye konuştu.

Derneğin ofisi bulunmadığına dikkati çeken Yılmaz, şunları anlattı:

"Her toplantımızda yeni projeler üretmek için çabalıyoruz. Bir arkadaşımızın evde yaptığı kolye ve rozet gibi hediyelik eşyayı satıyoruz. Öğrencilerimiz için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Her duyduğumuz öğrenciye burs veremiyoruz. Ben ayrıca dernek adına valilik mütevelli heyetinde görevliyim. Oradaki başvuruları inceliyorum. Gerçekten bursu ihtiyacı olan öğrencilere destekte bulunuyoruz. Nasıl katkı ve fayda sağlayabiliriz, düşüncemiz hep bu. Dernek olarak gerçekten harika işler yaptığımızı düşünüyorum."

Yılmaz, ayrıca engellilerin evlenmesi, eksiklerinin giderilmesi, gıda ve kıyafet yardımı yaptıklarını, mağdur bayanların iş bulmalarına yardımcı olduklarını sözlerine ekledi..