TOKAT (AA) - Tokat'ın Pazar ilçesindeki 200 öğrenci mevcutlu Erkilet İlkokulu ve Ortaokulunun standartları, yardımseverlerin katkılarıyla yükseltildi.

Okul yönetimi ve okul aile birliğinin girişimleriyle yardımseverler tarafından okula yapılan katkılarla Erkilet İlkokulu ve Ortaokulu, bölgesinde adeta parmakla gösterilen okul haline geldi.

Dört yıl içinde okulda ilçedeki diğer okulların da yararlandığı trafik eğitim pisti oluşturuldu, z-kütüphane ve hobi bahçesi kuruldu, okul çeşmesi yenilendi, okulun bakımı ve boyası yapıldı, eksik materyaller karşılandı.

Okul Alile Birliği Başkanı Meryem Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul yönetimiyle uyum içinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Okulda proje ekibi oluşturulduğunu ve projeler ortaya koyduklarını belirten Tatar, okul yönetiminin ve kendilerinin yardımseverlere ulaşarak okula katkı sunmalarını sağladıklarını anlattı.

Tatar, dört yıllık sürede okulu yardımseverlerin verdiği katkıyla konforlu bir hale getirdiklerini, bunun çocukların ders başarılarına da yansıdığını vurgulayarak, eğitime verilen desteğin çok kıymetli olduğunu aktardı.

Z-kütüphaneden, hobi bahçesinden, trafik eğitim pistinden yararlanan öğrencilerin mutlu olduklarını dile getiren Tatar, trafik eğitim pistinden ilçedeki 20 okulun da yararlandığını kaydetti.

Hayırsever bulmak için gerek okul idarecilerinin gerekse kendilerinin çevrelerini kullandıklarını ve bu konuda her kapıyı çaldıklarına işaret eden Tatar, "Okulumuza katkı veren hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Okulumuzun eski haliyle yenisi arasında bayağı fark var. Hayırseverlerin katkılarıyla okulumuzun standartlarını yükselttik. Okulumuzu daha güzel yerlere ulaştıracağız." diye konuştu.

Tatar, z-kütüphanenin ilçede bir lise dışında kendi okullarında bulunduğunu sözlerine ekledi.