ORDU (AA) - Ordu'da, doğuştan sağ kolu ve belden aşağısı olmayan, bütün işlerini sol koluyla yaparak sergilediği yaşama azmiyle dikkati çeken 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu'nun akülü araç hayali gerçek oldu. 

Anadolu Ajansı'nın, "Tek koluyla hayata tutunan Yaren, akülü araç istiyor" şeklindeki özel haberiyle gündeme getirdiği küçük Yaren'in akülü araç isteğini, Ordu Büyükşehir Belediyesi yerine getirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan haberlerin ardından küçük kıza akülü araç alınması için talimat verdi.

Temin edilen akülü aracı aileye teslim eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Servet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Yaren'in isteğini yerine getirdik" diyerek, "Sosyal medyada ve yazılı basında Yaren kızımızın mağduriyetiyle ilgili haber yapıldıktan sonra büyükşehir belediye başkanımız sayın Enver Yılmaz'ın konuya çok hassasiyetle yaklaştığını gördük. Başkanımız, kızımızın her türlü ihtiyacını karşılayacağına dair kamuoyuna açıklamalarda bulundu" dedi. 

Bunun üzerine harekete geçilerek Yaren'in öncelikli olarak ihtiyacı olan akülü aracı temin ettiklerini söyleyen Güngör, "Bununla ilgili çalışmaları hızlandırmak suretiyle kızımıza akülü araç kazandırdık. Bizim yanımız sıra Yaren'in mağduriyetini öğrenen bazı hayırsever vatandaşlarımız da girişimlerde bulunmuşlar. Bu durum Enver başkanımızın konuya öncülük etmesiyle daha güzel bir hal aldı" diye konuştu. 

- "Kızım ve benim en mutlu günüm"

Anne Azime Ömerustaoğlu ise bugün kızı Yaren ve kendisinin en mutlu günü olduğunu ifade ederek, "Bizim sesimizi kim duyurduysa Allah razı olsun" şeklinde konuştu. 

Basında çıkan haberlerin ardından yurdun birçok yerinden duyarlı insanların kendilerine ulaştığını söyleyen Ömerustaoğlu, "Benim ve kızımın en mutlu günü bugün. Artık kızım da dışarıya rahatça çıkıp arkadaşlarıyla oynayabilecek, sokakta gezebilecek. Artık onun da yüzü gülecek. Allah herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Kızını okula artık daha rahat götüreceğini anlatan Azime Ömerustaoğlu, "Onu taşımakta da çok zorluklar çekiyorduk. Yaren artık akülü aracıyla okuluna gidip gelecek. Bugün dünyalar bizim oldu. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz" dedi. 

- 3 akülü araç daha geldi 

Öte yandan, bazı kurumlarca ve hayırsever iş adamları tarafından da aileye kargoyla 3 akülü araç gönderildi.