İzmir merkezli 13 ilde Ağustos ayında düzenlenen yasa dışı dinleme operasyonunda gözaltına alınan ve haklarında 961’er yıl hapis cezası istenen 32 polisin yargılandığı davada avukatlar arasında sözlü kavga yaşandı.
5 sanığın avukatlığını yapan Ali Aksoy savunmasında, sanıklar arasında ismini verdiği 3 polisin neden hala görevde kaldığını ve diğer polislere atılan suçlamaların neden onlara yapılmadığını söyleyince ortalık karıştı. Avukat Aksoy’un sözlerine üzerine suçlanan polislerin avukatlığını yapan Avukat Tolga Yurdakul, "Avukat bey benim müvekkilerimin adını zikredip suçlamalarda bulunamazsınız. Bu savunmanızla müvekkilerimi hedef hale getiriyorsunuz" diyerek sert bir şekilde tepki gösterdi. 2 avukat arasında yaşanan tartışmaya mağdur avukatı Emrullah Aksal da katılarak, Ali Aksoy’a tepki gösterdi. Avukatlar arasında yüksek sesle yaşanan kavganın uzaması üzerine mahkeme başkanı, duruşmaya 10 dakika ara verdi. Bu arada ifadesi alınan Ahmet Yıldırım, Cemal Yılmaz ile Duran Alp Baba haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
İzmir 9.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, suç uydurmak, iftira, resmi görev ve yetkinin kötüye kullanılması yoluyla gerçeğe aykırı belgeler düzenleyip mahkemelerin dinleme kararları vermesini sağlayacak şekilde kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, elde edilen ilgili ilgisiz ya da özel yaşama ilişkin verileri suç örgütünün çıkar ve amaçlarına hizmet etme odaklı olarak arşivleme ve kullanma yoluyla hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçlarından 32 polisin yargılanmasına başlandı. Sabah yapılan bölümde polislerin kimlik tespitleri yapıldı.
Öğleden sonra yapılan bölümde sanık avukatları arasında kavga çıktı. 5 Sanığın avukatlığını yapan Ali Aksoy yaptığı 1 saatlik savunmasında, sanıklar arasında ismini verdiği 3 polisin neden hala görevde kaldığını ve diğer polislere atılan suçlamaların neden onlara yapılmadığını söyleyince ortalık karıştı. Avukat Aksoy’un sözlerine üzerine adı geçen 3 polisin avukatı Tolga Yurdakul, "Avukat bey benim müvekkilerimin adını zikredip suçlamalarda bulunamazsınız. Müvekkillerimin adını burada açıkça söyleyemezsiniz. Bu şekildeki savunmanızla müvekkilerimi hedef haline getiriyorsunuz" diyerek sert şekilde tepki gösterdi. 2 avukat arasında yaşanan tartışmaya mağdur avukatı Emrullah Aksal’dan katılarak, Ali Aksoy’a tepki gösterdi. Avukatlar arasında yüksek sesle yaşanan kavganın uzaması üzerine mahkeme başkanı, duruşmaya 10 dakika ara verdi. Bu arada ifadesi alınan Ahmet Yıldırım, Cemal Yılmaz ile Duran Alp Baba haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
Sabah yapılan bölümde kamera ışığının yeşil yanması tartışmaya neden oldu. Mahkeme başkanı, yapılan kimlik tespitinin görüntülü kayıt altına alınmadığını, okunacak iddianamenin de kayıt yapılmayacağını söyledi. Bunun üzerine söz alan sanık avukatı Ali Aksoy, kamera ışığının yeşil yandığını ve bunun tutanaklara geçirilmesini talep etti. Mahkeme başkanı, kamera kaydı yapılmadığını bir kez daha ifade etti. Avukat Aksoy’un ısrarı üzerine kamera ışığının yeşil yandığı zabıtlara geçirilerek tartışma sona erdi.
(İHA)