BAYBURT (AA) - DSİ 225. Şube Müdürlüğü, serinlemek amacıyla baraj göletlerine girmenin yasaklandığını bildirdi.

DSİ 225. Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, alınacak önlemlerle özellikle yaz aylarında artan boğulma vakalarının önüne geçilmek istendiği belirtildi.

Suyun depolanması amacıyla inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör gibi tesislerde zemin yapısının dalgalı ve engebeli olması sebebiyle su derinliğinin ani olarak değişim gösterebildiğine işaret edilen açıklamada, "Killi ve siltli malzeme birikimi nedeniyle bu gibi yerlerde zemin çamur formunda oluyor. Diğer yandan su içerisinde su bitkilerinin doğal olarak gelişmesi ve su sıcaklığının düşük olması sebebiyle vücut ısısının düşmesi sonucu hipotermi gibi ani gelişen ve sonucu üzücü olaylar yaşanabiliyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, DSİ 225. Bölge Müdürlüğü olarak alınan birtakım önlemlerle boğulma vakalarının önüne geçilmek istendiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Kanal yamaçlarının dik ya da eğimli olması sebebiyle sudan çıkarmanın zor olması, kanal güzergahı boyunca su alma yapısı ve benzer sanat yapılarının yer alması sebebiyle serinlemek ya da yüzmek maksadıyla depolama tesisleri ve kanallara girmek hayati risk oluşturuyor. Alınan karar gereği 15 yaş ve üzeri suya girilmesi yasak yerlerde yasağı delenlere idari yaptırım uygulanacaktır. Amacımız yaşanan boğulma olaylarının önlenmesidir."