AMASYA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Berkin Elvan olayında çok farklı bir taziye ilanı verenler ve bu işe duyarlı kalan isimlerin Diyarbakırlı Yasin Börü konusunda duyarsız kalması üzücü bir tablodur" dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mazlumun ve mağdurun dinini, dilini, kimliğini sorgulayan bir anlayışın sorunlu olduğunu belirtti.

Bu anlayışın şiddetle lanetlenmesi gerektiğini ifade eden Gül, gezi olayları sürecinden bu yana "öteki" diye isimlendirilen ya da toplumun farklı kesimlerinde provokasyona neden olabilecek kimliklerle ilgili olaylar olunca medya ve toplumun farklı tepkiler verdiğini anlattı.

AK Parti olarak mağdurun ve masumun kimliğine, inancına bakmadıklarını dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Gezi olaylarında evine ekmek götürdü diye yüzü maskeli ki daha sonra resimleri çıktı polis kayıtlarında var. Hiçbir ölümü tasvip etmek mümkün değil ancak bu konuda toplum ve medya farklı bir tavır ve yürüyüşler içine girerken, Diyarbakırlı ismi Yasin olan mazlumun, kurban eti dağıtırken insani bir paylaşım içine girerken ölümü konusunda duyarsız kalınması asla kabul edilebilir bir durum değil. Berkin Elvan olayında çok farklı taziye ilanı verenler ve bu işe duyarlı kalan isimlerin Diyarbakırlı Yasin Börü konusunda duyarsız kalması üzücü bir tablodur."

- "Hesabı mutlaka sorulacak"

Gül, IŞİD'in yaptığına benzer hunharca katliamların hesabının mutlaka sorulacağını belirterek, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yasin Börü, arkadaşları Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'la Kurban Bayramı'nın 4. gününde bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken IŞİD'ın saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde bir grubun saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti.