Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, oğlunun katil zanlılarının yakalanmasını memnuniyetle karşıladı. Börü, yakalanan zanlıların ömür boyu hapis istemi ile yargılanmasını talep etti.
Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de HDP, DTK ve DBP çağrısı ile başlayan Kobani protestoları sokak eylemlerine dönüşmüş ve Kurban Bayramı’nın 3 ve 4., gününde süren olaylarda bir çok kamu kurum kuruluşları ve vatandaşlar zarar görmüştü. Kurban Bayramı’nda fakirlere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşı göstericilerin hedefi olmuştu. Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde kurban eti dağıttıkları sırada bir grup göstericinin tepkisini alan Yasin Börü ve 3 arkadaşı 20’şer kez bıçaklanıp, cansız bedenleri sürüklendikten sonra kafatasları parçalandı. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma sürerken, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu, 16 kişinin yakalandığını söyledi. Yasin Börü’nün ailesi yapılan açıklamayla az da olsa rahatladı.
Oğlunun mezarına giderek dua eden Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapmış olduğu açıklamaya ilişkin İHA muhabirine konuştu. Fikri Börü, ”6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü’nün ve arkadaşlarının şehit edilmesiyle ilgili 16 kişinin yakaladığını Başbakan açıkladı. Yakalanan 16 kişinin aynı şekilde öldürülmesi lazımdır. Madem öldürülmüyorlar o zaman cezaevinde ömür boyu kalsınlar orada ölsünler. Bunları yönlendiren milletvekilleri ve belediye başkanları ile yöneticilerdir. Hepsi yargılanmalıdır. O şahısları yönlendiren bunlardır. Devlet bu olayların arkasında olanları gözaltına almalıdır. Araştırma yapıp suçlu olanları cezalandırmalı. Allah kimseye bu acıyı göstermesin. Vahşice katledildiler. Yakalananlara da aynı şekil yapmaları lazımdır. Devletten beklentim bu olayları yapanların ve arkalarındakilerin yargılanmasıdır. Yakalanmaları sevindiricidir. Ömür boyu hapis cezası verilirse biz daha seviniriz. Cezaevlerinde ölsünler” dedi.
(İHA)