TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Öz, mesajında, yaşlılığın hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu belirterek, "Yaşlılarımız, geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran, gelenek ve göreneklerimizin, milli ve manevi değerlerimizin yarınlara taşınmasını sağlayan en değerli hazinelerimizdir" ifadesini kullandı.
Yaşlıların deneyim ve birikimlerini paylaşmaları gerektiğini vurgulayan Öz, şöyle devam etti:
"Onların yaşama etkin bir şekilde katılmalarına imkan verilmeli, toplumumuz için ne kadar değerli olduklarını hissettirerek yaşama sevinçlerini kaybettirmeden, kaliteli bir yaşam sürdürmelerini sağlamalıyız. Yaşlılarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürürken, hepimizin birer yaşlı adayı olduğunu unutmadan sevgi, saygı ve hoşgörüyü elden bırakmamalıyız."
Öz, Yaşlılara Saygı Haftasının toplumu bugünlere ulaştıran yaşlıların saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması, kamuoyunun konuya ilgi, duyarlılık ve katılımlarının sağlanması açısından önemli olduğuna dikkati çekti.
Yaşlı hizmetlerini yaygınlaştırmanın, hizmet kalitesini artırmanın, kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamanın ve yeni alternatif hizmetleri geliştirmenin öncelikli hedeflerinden olduğuna işaret eden Öz, şunları kaydetti:
"Bu hedefler doğrultusunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı huzurevlerinde 236 yaşlımıza hizmet verilmektedir. Toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın ekonomiye, kültürümüze ve yeni nesillere katkılarının bilincinde olarak tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyorum. Ömürlerinin her gününü sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını dileyerek saygılarımı sunuyorum."