Yaz aylarının bunaltıcı sıcağında gölgesi ile herkesi serinleten plaj şemsiyeleri konumuz.Yaz aylarını herkes çok sever. Okullar tatil olur,tatil başlar ve çok eğlenceli geçer bu aylar.Uzun geçen bir kışın ardından evlerde tıkılı kalan insanlar,kat kat kıyafetler içinde sıkılmış bedenler için en güzel şey güzel bir bahar ve ardından gelen sıcacık bir yazdır.
         
           Güneş tam tepedeyken çocuklar denize girerler.Bazıları ise kuma uzanır veya kumdan kaleler gibi çeşitli oyunlar oynarlar.Oyun oynayan ya da denize giren çocukların aileleri ise plaj şemsiyelerinin altında uzanıyordur genelde.

            Plaj şemsiyeleri yağmurdan korunmak için kullandığımız şemsiyelerden farklıdır.Model olarak değişmese de boyutları normal şemsiyelerden daha büyüktür.Yani iki şezlongda uzananları serinletecek büyüklüktedir.Bu yüzden herkes plaj şemsiyelerini tercih eder.Şemsiyeler herkes için başka bir şey ifade eder.Örneğin gençler için … Kızlar bir yaz tatilinde birlikte plaja giderler genellikle,onlar için bu çok eğlencelidir.gülüşmeler,su şakaları,güneşlenme ve serinlikte bir şeyler içme…Onlar için plaj şemsiyesinin serinliği ve gölgesi  başka şeyler çağrıştırır. 
          Çoğu  insan ,özellikle yazları, kendi için bazı hatalar yaparlar.Neden diye soracak olursanız;esmerleşmek için ve öyle güzel göründüklerine inandıkları için  vücutlarına göz göre göre çeşitli zararlar verirler.Güneş yanıkları vücudumuza çok ciddi zararlar verebilir.Çünkü güneşim yararları olduğu gibi zararları da vardır.Direk güneş ışınına maruz kalmak gerçekten çok tehlikelidir.

            Güneşin vücudumuza verdiği zararlar:çillenmeler,kahverengi lekelenmeler,açıklı koyulu ton farklılıkları,irili ufaklı benler  ve en kötüsü de cilt kanserine neden olmasıdır.

            Bu sebeplerden ötürü güneşe maruz kalmak konuşunda ,güneşte neler yapabileceğimiz hakkında bilinçlenmemiz gerekiyor.. Yaz aylarında mutlaka yüksek faktörlü koruyucu kremler ve plaj şemsiyesi kullanmamız gerekiyor. Ama ne yazık ki hala koruyucu sürmemekte direniyoruz. Ne olacak ki güneşten diyoruz.Aslında sadece yaz aylarında değil kış aylarında güneşli günlerde bile koruyucu krem kullanmamız gerekiyor.Özellikle çocuklarımızda.Tabiiki güneşin yararları da sayılamayacak kadar çok.Özellikle kışın d vitamininden uzak kalmamız,vücudumuzda pek çok hastalığa sebep olabiliyor.halbuki kışın veya yazın sabah saatlerinde on beş dakika kadar direkt güneşte kalmamız vücudumuzun d vitamini ihtiyacını karşılayacaktır.

            Gökkuşağı renkleriyle,mantarı andıran görüntüleriyle çoğu yerde plaj şemsiyelerini görüyoruz.Çokça kullanılıyor. Bir Temmuz ayında yaşadıklarım aklıma geldi de:Antalya’da bir otele gitmiştik. Otelde her şey çok güzeldi. Animasyonlar, gece tiyatroları, yemekler… Tek sıkıntımız şemsiye eksikliğiydi.Sabah erken kalkarak havlularımızla yanında plaj şemsiyesi olan şezlongları kapmaya çalışıyorduk ve böylece günün tadını havuzda yüzdükten sonra serin serin şemsiyenin altında oturarak çıkartabiliyorduk. Bir sabah kalktığımızda şemsiyesi olan şezlonglarda uzanmış insanlarla göz göze geldik. Hiçbir şemsiye,hiçbir şezlong kalmamıştı. Çok üzüldük tabii ve o gün ne kadar uğraşsak da güneşten korunamadık ve sabaha kadar acı çektik çünkü güneşte kavrulmuştuk.Sabah kalktığımızda kapkara olmuştuk ve yüzümüz şişmişti. İşte o gün plaj şemsiyelerinin hayatımızda ne kadar önemli bir rol oynadığını daha iyi anladım.Vücudumda hala o günden kalma güneş lekeleri durur.