SAMSUN (AA) - Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik  Bölümü tarafından Çaşramba’nın Ağcagüney Mahallesi'nde organik üretim yöntemleri konusunda çalıştay yapıldı.

Kaymakam Caner Yıldız, Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Dursun Güney’in de katıldığı Ağcagüney Mahallesi'nde yapılan çalıştayın ardından Şeyhgüven Mahallesi'nde bir fındık bahçesinde demonstrasyon çalışması yapıldı.

Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümünden Prof. Dr.  Metin Turan, yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

"Organik ürünlerle ilgili nasıl uygulama yapılacağına ilişkin bilgilendirmede bulunduk. Patenti üniversitemize ait bir biyolojik ürünün burada uygulamasını yapmıştık. Yine üniversitemizin üzerinde çalıştığı bitkilerin soğuk stresine karşı hazırladığı bir ürün var. Yine bu sahada bu ürünün de uygulamasını yapmıştık. Organik üretim konusunda insanlara uygulamalı anlatımları tercih ediyoruz. Bu bölgede son dönemde en çok etkilenen konulardan birisi soğuk stresi. Biz de yaptığımız çalışma sonucunda geçtiğimiz yıl meydana gelen soğuk stresinden bu bahçenin etkilenmediğini gözlemledik. Bu alanda çalışmalarımız devam ediyor. Organik üretim konusunda üniversite olarak her türlü çalışmayı karşılıksız olarak destekliyoruz. Yeter ki vatandaşlarımız bu konuda bizlerden yardım istesinler."