KASTAMONU (AA) - MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, "Asıl tartışılması gereken Hükümetin Meclis Genel Kuruluna getireceği taslağın ne olduğu olmalı" dedi.
İl Başkanı Maşalacı partisinin il teşkilatı binasında yaptığı açıklamada, yeni Anayasa'yı destekleyenlerin neyi desteklediğini, karşı çıkanların ise neye karşı çıktıklarını tam bilmediğini ifade etti.
Toplumun tüm bunları bilmesinin önemli olduğunu belirten Maşalacı şunları söyledi:
"AK Parti teşkilatları referandum hazırlığına başlamışlar. Kendilerine göre çok merak ediyorum bırakın vatandaşa anlatmayı, kendi aralarında konuşurken bu işi tam anlamışlar mı? Acaba kaç kişi AK partinin 2012 yılında Meclis Genel Kuruluna getirdiği Yeni Anayasa Taslağını biliyor? Acaba kaç kişi MHP Genel Başkanının 11 Ekim de yaptığı grup konuşmasını baştan sona dinledi.
Asıl tartışılması gereken Hükümetin Meclis Genel Kuruluna getireceği taslağın ne olduğu olmalı, başta iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri ve teşkilatları, sonra da 79 milyon yeni anayasa taslağını öğrenmeli. Boş su bardağı, susamış bir insanın susuzluğunu giderir mi? MHP camiası olarak bizler yediğimiz aşıda biliriz atacağımız taşı da, duracağımız yeri de biz belirleriz. Söyleyeceğimiz sözü de, dün ne söylemişsek bugünde onu söylüyoruz."