ZONGULDAK (AA) - Sağlık Bakanlığınca Zonguldak'ta yaptırılacak 400 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin yapım ihalesinin 30 Mayıs'ta yapılacağı bildirildi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce Zonguldak'ta yaptırılacak yeni devlet hastanesi için 30 Mayıs'ta ihaleye çıkılacağı belirtildi.

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından inşaata başlanarak yeni devlet hastanesinin en kısa sürede tamamlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sadece Zonguldak'a değil, bölgedeki çevre illere de hizmet verecek hastane modern fiziki yapısıyla dikkat çekecek hastanenin odaları tek ve çift kişilik olarak tasarlanmış olup hastanede 134 tek kişilik oda, 116 çift kişilik oda olacak. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak hastanenin projesi tamamlandı. Toplam 51 bin 458 metrekare kapalı alana sahip olacak hastanede 13 ameliyathane olması planlanıyor. Poliklinik oda sayısı ise 108 olup daha büyük kapasiteye, daha geniş imkanlara sahip olacak hastane sayesinde kentte acildeki ve yoğun bakım ünitesindeki yatak kapasitesi de artmış olacak. Mevcut planlamaya göre acil serviste 23, yoğun bakım ünitesinde 48 yatakla hizmet verilecek."