SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, uzun bir tatilin ardından bir eğitim-öğretim yılına daha huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını dileyen Vali Şahin, şunları kaydetti.

"Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim ve öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkan sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir."

Samsun'da bu yıl mevcut dersliklere ilave 595 yeni derslik ile resmi ve özel bin 42 okulda, 17 bin 44 öğretmenle 245 bin 371 öğrencinin eğitim alacağını vurgulayan Şahin, "2016-2017 eğitim-öğretim yılında, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, tüm eğitim çalışanlarının ve ailelerimizin yeni eğitim-öğretim yılını verimli geçirmelerini temenni eder, sevgi, saygı ve başarı dileklerimi sunarım." ifadelerini kullandı.