GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, inşası tamamlanan yeni Devlet Hastanesinin temmuz ayında açmayı planladıklarını söyledi.

Vali Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in de katılımıyla valilik binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 200 yataklı hastane ve çevresinde Türkiye'nin en saygın proje şirketlerinin çalışmalarını tamamladığını belirtti.

Vali Memiş, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Hastanenin olduğu bölgede, bizim yeni açtığımız yol güzergahına ve onun aşağısına kadar olan bölgede kayma yok. Ancak hastane inşaatının olduğu yer ve biraz daha yukarısında yaklaşık 200 ve 500 metre civarında enine ve boyuna milimetrik bir kayma var. Bu kayma, çok yavaş bir kayma. Bu hastanenin açılışına hiçbir engel teşkil etmiyor ancak bu kayma bilimsel olarak tespit edildiği için önleyici tedbirlere yönelikte bize öneride bulundular. Riski sıfırlamak, minimize etmek adına hastanenin arka tarafındaki kütlenin belli bir seviyeye kadar alınması ve o baskıdan kurtulması için diyafram duvar yapacağız."

- Hastanenin yeri eleştirileri

Hastanenin önündeki yolda meydana gelen çatlakların yüzeysel çatlaklar olduğunun yetkililerce tespit edildiğini aktaran Memiş, "Yeni Devlet Hastanesini temmuz ayında açmayı planlıyoruz. Hastaneyi şu anda bile açmamızda teknik açıdan hiçbir sakınca yok. Türkiye’nin en iyi uzmanlarının bize verdiği rapor bu yönde. Bunun maliyeti yaklaşık 20 milyon lirayı bulacak." dedi.

Memiş, hastane için seçilen yerin tespitinde hatalar olduğu yönündeki iddialara ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

"Firma, böylesine nitelikli ölçümlerin ancak bir krizle beraber yapılabileceğini söyledi. Hiçbir binanın jeolojik etüdü yapılırken bu kadar detaya inilmez. Hastanenin yerinin yanlış tespit edildiğini teknik olarak söyleyemeyiz. Bunu herhangi bir jeolojik raporla tespit edemezler. Çünkü ciddi anlamda maliyetli şekilde tespit ettirdik. Ben bu beyanatı verdiğimde bazı arkadaşlar alındılar. Benim kastım, asla eski dönem görev yapmış milletvekilleri ve siyasi yetkililer değil. Bizim buradaki kastımız teknik, mühendislik anlamındadır. Orada bir hata varsa devletin bunu tespit etmesi asli görevidir."