ARTVİN (AA) - Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarının dağıtımı, Artvin'de başladı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve bazı pilot illerde uygulamaya konulan "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi" ile yeni kimlik kartlarının dağıtımına Artvin'de başlandı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret ederek, yeni kimlik kartı için başvuru yaptı.

Görevli memurlar tarafından 15 lira ücret karşılığında başvurusu alınan Vali Doğanay, yeni sistem hakkında Nüfus Vatandaşlık Müdür Vekili Feramuz Çelik'ten de bilgi aldı.

- PTT kanalıyla adreslere teslim ediliyor

Çelik, yeni düzenlenen kimlik kartlarının PTT kanalıyla vatandaşlara adreslerinde teslim edileceğini belirterek, ''Adreste teslim edilemeyen kartlar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğümüze iade edilecek. Güvenli kimlik doğrulamasını sağlayacak kartlar vatandaşımıza 15 liraya mal olacak. Kolay taşınabilir ve dayanıklı özelliğe sahip olan yeni kartlar, taklit, tahrif ve kimlik sahteciliğini önleyecek. E-devlet hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak ve mali kayıpları azaltacak. Seyahat belgesi ve e-imza yerine de kullanılabilecek." dedi.

Öte yandan Çelik, vatandaşların yeni kimlik kartına sahip olmak için nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerinin yanı sıra randevu sistemi ile ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden veya "Alo 199" numaralı çağrı merkezini arayarak başvuru yapabileceklerini de kaydetti.

Vali Doğanay ise yeni kimlik kartları başvurularının, Artvin'de bugün itibarıyla alınmaya başlandığını ifade etti.