GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürü Mücahit Atalay, ''Güçlü Türkiye, büyük Türkiye tasavvuruna uygun bir gençlik yetiştirmek için çalışıyoruz.'' dedi.

KYK Gümüşhane İl Müdürlüğünce, KYK bünyesinde barınan öğrencilere yönelik düzenlenen, ''Yeni Türkiye, Yeni Gelecek'' konulu konferans, Gümüşhane Üniversite Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

KYK İl Müdürü Atalay, açılışta yaptığı konuşmada, KYK olarak geleceğe yön verebilecek, sağlıklı düşünen, bilinçli nesilleri topluma kazandırmak için birçok faaliyetle gençlere hizmet ettiklerini söyledi.

Güçlü Türkiye, büyük Türkiye tasavvuruna uygun bir gençlik yetiştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençlerimize akademik, sosyal kültürel ve sportif birçok faaliyeti gerçekleştirebilecek imkanlar sunarken, gençlerimiz için kurumumuzun sadece barınma hizmeti vermediğini aslında gençlerimizin birçok ihtiyacına cevap verebilecek bir anlayış içerisinde olduğumuzu ortaya koymaya çalışıyoruz. Akademik buluşmalarla gençlerimizi bilinçlendirmeyi amaçlarken, sportif faaliyetlerle de hem zihinlerinin hem bedenlerinin zinde olduğu bir gençlik oluşturabilmek için çaba sarf ediyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Cüneyt Özşahin tarafından, öğrencilere ''Küresel Güçlerin Yönetim Tercihleri'' hakkında bilgilendirme yapıldı.

Konferansa, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.