Siz de çatı yenileme, onarma veya uygulama arayışındaysanız deneyimli ekibimizi tercih edebilir, sağlam, güvenli ve ekonomik bir çözümden faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken İletişim kısmındaki telefon numaralarından bize ulaşmak veya e-posta göndermek.

    Metal Kenet Çatı

    Genellikle hem Türkiye’de hem Dünya’nın geri kalanında metal kenet çatı sistemlerinde kullanılan paneller 0,50 – 0,60 veya 0,70 mm ebatlarında olmaktadır. Kullanılan panellerin kalınlığı, fiyatlandırmadaki etkenlerden de birisidir. Ayrıca tercih edilen metalin ne olduğu da önemlidir. Alüminyum, bakır, çinko ve galvaniz sac olarak sunulan seçenekler, çatının büyüklüğü ve konutun nerede olduğuyla bağlantılı olarak seçilmelidir.

    Metal kenet çatı sistemlerinin uygulanmasında işçilikteki marifette son derece önemlidir. Er İnşaat olarak deneyimli ekibimizle çatı sisteminin uygulanışına büyük özen gösteriyoruz. Hem estetik anlamda hem de sağlamlık için gerek deneyimli ekibimize güveniyoruz, gerek teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanıyoruz.

    Metal Kenet Çatı Faydaları ve Avantajları

    Metal kenet çatıların en büyük avantajı, diğer sistemlere göre su izolasyonunda en ideal çözüm olmasıdır. Yağmur şiddeti ne olursa olsun, kenet çatıların tamamı suyu atık borusuna yönlendirme ve boşaltma konusunda oldukça iyidir. Metal kenet çatılar ise tümü içinde çok daha verimli olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Panellerin birleştirilmesinde vida veya çivi kullanılmadığı için zamanla bu deliklerin aşınması, yıpranması ve suyu içeri alması riski bulunmamaktadır. Böylelikle uzun ömürlü bir çatı sistemi olarak yıllarca güvenle kullanılmaktadır.

    Şık bir görünüm elde edilebilmesi de bu çatı sistemleriyle mümkündür. Hem tercih edilen renkler hem de boyanabilir olması bu yönde önemli bir ayrıntıdır. Ayrıca, uygulama yerinin geometrisinin nasıl olduğunun bir önemi bulunmamaktadır. Birleştirici bir araç kullanılmıyor olması da estetik görünümde önemlidir.

    Metal kenet çatının tercih edilmesi, ayrıca ekonomik anlamda da ferahlatacak bir çözümdür. Diğer seçeneklere göre hem maddi anlamda hem de zamandan tasarruf sağlanması mümkündür. 

    Metal kenet çatının bir diğer avantajı ise, tıpkı su izolasyonu sağlaması gibi, yine hava koşullarına göre dirençli oluşudur. Rüzgar ve fırtınaya karşı direnç gösteren bu sistemler, son derece sağlamdır ve güvenlidir. Ek olarak, ısı ve ışık izolasyonunda da verim alınabilmektedir. Sıcak ve soğuk havanın içeri girişinde önleyici olan bu tip çatılar, ışığın olası deliklerden girişini de önlemektedir.