KARABÜK (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere 21 bin 430 kilogram istiridye mantarı kompostu dağıtıldı.

Pazar yerinde düzenlenen törende konuşan ilçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, 3 bin 120 başvuru yapıldığını söyledi.

İlk adımda 21, ikinci adımda 52 çiftçinin projeden yararlandığını ifade eden Murat, "Üçüncü adımda da başvuran herkese poşet istiridye mantar dağıtımı yapılması hedeflenmektedir. Bir poşet kompostan ortalama 7-12 kilogram mantar üretimi beklenmektedir ve kilogramı 10 liraya satılmaktadır. Son dağıtılacak mantar kompostundan tahmini 225 bin lira katma değer kazanılacağı hesaplanmaktadır. Projenin en güzel tarafı, çiftçi tarafından benimsenmesi, tutulması, kendi evinde ve bağında çok küçük bir iş gücü, emek sarfıyla mantar yetiştirilmesinin sağlanmasıdır. Sevilerek yapılan bir işin, getirisinin de iyi olması beklenir. Projenin beklenen katma değeri sağlaması temel arzumuzdur. Bu tip projelerin çiftçi nezdinde kabul görmesi bizleri sevindirmekte, ilçemizde de pozitif bir hareketliliğe ortam hazırlamaktadır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Murat, Eskipazar Kaymakamı Hülya Yavuz, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürü Cemalettin Çataklı tarafından çiftçilere istiridye mantar kompostu dağıtıldı.