ZONGULDAK (AA) - Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, yerli otomobil üretimine Alaplı olarak talip olduklarını bildirdi.

Ocak, gazetecilere yaptığı açıklamada, odanın iştigal ettiği kamulaştırılması, plan ve proje olayları tamamlanmış ve alt yapı çalışmaları başlamış Alaplı OSB'de yerli otomobil üretim tesisinin kurulabileceğini söyledi.

Alaplı'nın yatırıma uygun bir bölge olduğunu ifade eden Ocak, şöyle konuştu:

"Ülke gündeminde olan geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısında' yerli otomobili üretecek şirketleri açıklamasının ardından bizde yerli otomobil ile ilgili ayrı bir heyecan başladı. Bugün OSB'de tahsisatın otomobil üretimi yapacak olan firmalara, iş adamlarına yerin tamamı stratejik yatırım olacağından ücretsiz ve bedelsiz tahsisat yapılacaktır.

Stratejik yatırım konusunda devletin desteğini de vereceğini de biliyoruz. İnşallah biz bu işin peşini bırakmayacağız. Yerimiz hazır, arsamız hazır, biz yerli otomobil üretecek firmalara Alaplı OSB'de yatırım yapması noktasında her türlü desteği vereceğimizi duyurmak istiyorum."