SAMSUN (AA) - Samsun Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği, yerli otomobilin Samsun'da üretilmesi için çalışma başlatılması gerektiğini bildirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, yerli otomobil üretiminin günümüz şartlarında olmazsa olmaz hal aldığına işaret edildi.

Heyecanla beklenen yerli otomobilin Türkiye'nin kalkınması ve refah düzeyinin artması adına çok önemli bir adım olacağı vurgulayan açıklamada, çalışmanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele için ilk adımı attığı Samsun'da yapılmasının projeye ayrı bir anlam katacağı aktarıldı.

Samsun'un fiziki şartları, ulaşım imkanları ve yeni pazarlara yakınlığıyla bu işe en uygun şehir olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşımında rakipsiz konumdaki Samsun Organize Sanayi Bölgesi, yerli otomobil üretimi için en doğru karar olacaktır. Yedek parça üretiminde de tecrübesi olan ilimiz, üretim kalitesiyle bu yatırımı her ilden daha çok hak etmektedir. Valimiz Osman Kaymak'ın öncülüğünde bir kampanya başlatılmalı, şehrimizin milletvekilleri, belediye başkanları, siyasileri ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle üretimin Samsun’da yapılması sağlanmalıdır. Samsun Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız."