AMASYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Amasya'nın Suluova ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yeşilırmak ve Tersakan Havzası Eylem Planı kapsamında yapılması planlanan rehabilitasyon çalışmaları için Suluova'ya gelen Kınacı'ya incelemeleri sırasında, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ile DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz eşlik etti.

Tersakan çayı ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde incemelerde bulunan Kınacı, Yeşilırmak'ın suyunu kirleten bütün kaynakların kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini de belirten Kınacı, şöyle konuştu:

"Yeşilırmak ve Tersakan Havzası Eylem Planıyla ilgili yapılacak eylemlerin belirlenmesi ve bunun uygulamaya geçirilmesi için yürütülen eylem planı kapsamında Suluova ilçesindeki Tersakan çayı bölgesinde incelemelerde bulunduk. Bu konu ile ilgili İl Valimiz ve ilgili kurumlarımız ile Yeşilırmak ve Tersakan çayı çevre sorunlarının değerlendirildiği bir toplantı yaptık.

Toplantıda yapılacak faaliyetleri değerlendirdik. En kısa zamanda bu değerlendirme sonucu ortaya çıkan hususlar uygulanmaya konulacak. Suluova bölgesindeki küçük besi tesislerinin bir araya toplanarak kontrol altına alınıp kirliliğin önlenmesi hedeflenmekte."