TOKAT (AA) - Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Damla Projesi" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesinin çeşitli bölümlerindeki gönüllü öğrenciler ilçeye gelerek lise öğrencileri ile Atatürk Caddesi'nde ellerinde pankartlarla yürüdüler.

Öğrenciler, "ilk emrin hatırına oku" isimli mektupları dağıttılar.

Damla Projesi Tokat proje sorumlularından Gülşah Sansar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de uygulanan damla projesini Tokat'ta da tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Projenin amacının, dezavantajlı olan birçok yeri ziyaret etmek, çocuklarla ve büyüklerle kaynaşabilmek olduğunu belirten Sansar, "Bizim bu etkinliğimizde de devamsızlık problemi üzerinde yoğunlaştık. Projemizin Yeşilyurt sorumlusu Önder hocamız sayesinde Yeşilyurt ilçesinde devamsızlık yapan çocuklara yönelik bir faaliyet gerçekleştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Proje ekibi daha sonra Yeşilyurt Kaymakamı Can Memi'yi makamında ziyaret ederek, proje ve ilçede yapılan etkinlikler hakkında bilgilendirdi.

Memi de "Böyle güzel bir projede ilçemize gelerek yapılan birbirinden güzel etkinliklerden dolayı ekibimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.