İSTANBUL (İHA) – YGS’de Türkiye’deki 500 tam puan alan üç öğrenciden birisi olan 18 yaşındaki Irmak Öziskender, “Çok çalıştım, sıkı çalıştım ve sonucumu aldım” dedi.

Sevinçli haberi aldıktan sonra okuduğu Kadıköy Anadolu Lisesi’ne gelen Irmak Öziskender, “Çok heyecanlıyım. Kesinlikle böyle bir şey beklemiyordum. Çok çalıştım gerçekten. Aynı zamanda okulum Anadolu Lisesi. Okuluma teşekkür etmeden geçemeyeceğim, aynı zamanda dershanemizde bizim çalışmalarımıza çok yardımcı oldular. Çok çalıştım, sıkı çalıştım ve sonucumu aldım” dedi.

Sınav sonucunu babasından öğrendiğini ifade eden Öziskender, “Evde oturuyordum, ders çalışıyordum. Babam telefonla aradı, ‘Irmak galiba birinci olmuşsun’ dedi. Bende televizyonları açınca gördüm. Sevinçten zaten zıplamaya başladım” diye konuştu.

Birincilik bekleyip beklemediği sorusu üzerine Öziskender, “Hayır beklemiyordum, çünkü sınavı kontrol ettiğim zaman daha fazla yanlışımın olduğunu hatırlıyordum. Sınavın kötü olacağını düşündüğüm için iyi bir derece gelir ama birinci olacağımı hiç zannetmiyordum” dedi.

İleriye dönük hayalleri sorulan Öziskender, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doktor olmak istediğini ifade etti.