DÜZCE (AA) - Yığılca ilçesinde yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışının ardından kent merkezinde biriken karların temizlenmesi için belediye ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, kent merkezinde biriken kar kütlelerini temizleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kar yağışı öncesinde alınan tedbirler sayesinde ilçede herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı dile getirilen açıklamada, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in şu ifadelerine yer verildi:

"Günler öncesinden aldığımız tedbirlerle ve kurduğumuz ekip ve temin ettiğimiz ekipmanlarımızla her türlü kış şartlarına karşı koyabilecek programlarımızı yaptık. İşte bugün ekip olmanın ve organize olarak iş yapmanın avantajını yaşıyoruz. Arkadaşlarımız o yoğun kar yağışında insanımızın mağdur olmaması için var güçleri ile çalıştılar. Üç gün boyunca bunu başardığımıza inanıyorum. Bugün itibari ile de ilçe merkezinde biriken kar yığınlarını kaldırıyoruz. Bir taraftan da aşırı buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapıyoruz. Tek düşüncemiz, halkımız kışın bereketi olan karlı havanın tadını çıkarsınlar. Yığılca insanına hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğü olduğuna inanıyorum."