DÜZCE (AA) - Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, ilçede yaşlı bakım, engelli bakım ve aş evi projesini ilgili bakanlığa sunduklarını belirterek, "Projenin tamamlanması ile birlikte Yığılca'da büyük bir eksikliği gidermiş olacağız." dedi.

Belediye Başkanı Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yaptıkları toplantıda atıl durumdaki eski İmam Hatip binasının yaşlı bakım evi, engelli bakım evi ve aş evi olarak kullanılması için sunum yaptıklarını söyledi.

Yıllar önce yapılan ve atıl durumda bulunan İmam Hatip binası 5 dönümlük arazisi ile birlikte Diyanet Vakfına geçtiğini hatırlatan Yiğit, şöyle konuştu:

"Söz konusu bina ve arsanın yaşlı bakım evi, engelli vatandaşların bakımı ve aş evi olarak kullanılması için çalışma başlattık. Ankara gerçekleşen toplantıda sunum yaptık. Projemizi sayın bakanımıza ve milletvekillerimize sunduk. Onlarda oldukça olumlu karşıladılar. Sayın Bakanımız Faruk Özlü, 500 kapasiteli olacak şekilde yaşlı bakım evi, engelli vatandaşlarımızın bakım evi ve aş evi olmak sureti ile Sosyal Politikalar Bakanımız ile irtibata geçerek projenin hayata geçirilmesi noktasında destek verecek."

Projenin ilçe için önemine değinen Yiğit, "Sürpriz olan bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projenin tamamlanması ile birlikte Yığılca'da büyük bir eksikliği gidermiş olacağız. Engelli ve bakım muhtaç vatandaşlarımız bundan sonra Yığılca'nın dışına çıkmamış olacak." diye konuştu.