BOLU (AA) - Bolu'nun Düvenlik köyünde hayvancılıkla uğraşan Hüsamettin Biçer, Bolu Valiliği tarafından yıkım kararı verilen Düvenlik Yaylası'ndaki yayla evini, yıkım ekiplerini beklemeden traktörüyle yıktı.

Biçer, hayvancılıkla uğraştığı için Kartalkaya Kayak Merkezi yolu üzerinde bulunan yaylaya altında ahır bulunan 2 katlı bir ev yaptı.

Yaylada evi bulunan diğer kişilerin şikayeti üzerine Bolu Valiliği tarafından Biçer'in evinin yıkılması kararı çıktı.

Olayla ilgili dava süreci başlatılması üzerine yıkım kararı bekletilerek mahkeme sonucu beklendi.

Mahkemeden, "Köyün ortak kullandığı yayla merasının eski haline geri getirilemeyeceği" gerekçesi ile Biçer'e 3 bin lira para cezası verildi.

"Bolu İli Mera ve Yaylakları Koruma ve Kullanma Usul ve Esasları Yönergesi"ne aykırı kaçak yapıldığı belirlenen ev, 20 Haziran'da mühürlenerek, yıkılmasına karar verildi.

İl Özel İdaresine bağlı yıkım ekipleri, jandarma eşliğinde yayla evini yıkmak için bölgeye geldi.

Düvenli Yaylası'na gelen ekipler, söz konusu evin Hüsamettin Biçer tarafından yıkıldığını görerek tutanak düzenleyip döndü.

Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvancılıkla uğraştığı için yaylaya ev yaptığını belirterek, "Yayla evlerine uygun bir şekilde altı ahır olmak şartıyla 2 katlı ahşaptan ev yaptık ama bu evimizi şikayet ettiler. Biz hayvancılıkla uğraştığımız halde evim yıkıldı." dedi.

Biçer, bundan sonraki süreçte ilgili mercilere başvurarak gerekli yerlerden izin çıkması halinde yeniden bir yayla evi yapacağını dile getirerek, tek uğraşının hayvancılık olduğunu, bu nedenle bu eve ihtiyacı bulunduğunu sözlerine ekledi.