TRABZON (AA) - Yomra ilçesinde yapılacak "Yomra Sanayi Sitesi" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Yomra için önemli bir gün olduğunu belirterek, marka ilçe olma yolunda emin adımlarla çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

İlçede sanayi sitesi eksikliği olduğunu ifade eden Sağıroğlu, "330 civarında iş yeri, işin içinde her türlü sosyal donatısı var. Konaklamasından, sosyal tesisine kadar. Yani diğer sanayi konseptlerinden farklı, modern bir konsept Yomra'mıza kazandırıyoruz. 2019 yılının sonuna kadar proje anahtar teslim olarak bitirilecek. Bu yatırım ilçemiz ve bölgemize istihdam yönünden katkı sağlayacak." diye konuştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yatırımın Trabzon için önemine dikkati çekti.

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş da, hiçbir zaman doğduğu topraklarla ilişkisini koparmadan, memleketini unutmadan bir şeyler yapmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi kısmet oldu. Başkanımız İbrahim Sağıroğlu'nun destekleriyle 10 sene önce büyük gayretle sahip olduğumuz bu arsada Trabzon'umuza değer katacak, ekmek kapısı olacak, istihdam sağlayacak bir sanayi sitesi kuracağız. Biz her zaman yaptığımız işi en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olduk. Trabzon'da arsa yönünden çok sıkıntılar yaşanıyor. Yıllardır emek vererek birleştirerek aldığımız bir arsa. Lokasyonuyla yapısıyla bu iş için en uygun yer. Buradan mülk sahibi olacak insanlar büyük fırsatla karşı karşıya. Bu, Trabzon için büyük nimet."

Varlıbaş Holding Genel Müdürü Erdinç Varlıbaş, proje hakkında bilgi verdi.

Tanıtım toplantısına, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.