YOZGAT (AA) - Yozgat merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 kişiden 4'ü, cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine tutuklandı.

Yozgat merkezli operasyonda gözaltına alınan O.K, N.Ö, Y.Ş, S.G, M.B. ve S.C'nin çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla salıverilmesine cumhuriyet savcısı itiraz etti.

Savcılığın itirazı üzere tekrar mahkemeye getirilen FETÖ/PDY ile bağlantılı özel okulun müdürü O.K, okulun muhasebecisi M.B, okulun bağlı olduğu şirketin yöneticisi S.G. ile dershane müdürü Y.Ş. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce hakkında yakalama kararı verilen C.Ş. de savcılık işlemlerinin ardından salıverildi.

Yurt dışına kaçtığı ve Yozgat ''il imamı'' olduğu belirtilen D.S. ile haklarında gözaltı kararı verilen 6 zanlının ise yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Yozgat merkezli Ankara, Kırıkkale ve Çorum'da başlatılan operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 14 zanlıdan gözaltına alınan 6'sı, dün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.