KAYSERİ/YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, hacdan döndükten sonra MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınan kişi, Ankara'ya sevk edildi. Kayseri, Sivas ve Tokat'ta hastaneye kaldırılan 4 kişide ise MERS virüsüne rastlanmadı.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, yaptığı yazılı açıklamada, Yerköy ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Hasan Yılmaz'ın 4 gün önce yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle Yozgat Devlet Hastanesine başvurduğunu anımsattı.

Yılmaz'ın MERS virüsü şüphesiyle hastanede gözlem altına alındığını hatırlatan Kurca, "Hasan Yılmaz'ı, Yozgat Devlet Hastanemize geldiğinde gerekli izolasyon önlemlerini alarak takip ettik. Ateşinin yükselmesi nedeniyle hastanın her ihtimale karşı Ankara Hastanesi'ne sevki yapıldı" ifadesini kullandı.

 

- Kayseri, Sivas ve Tokat'ta gözlem altına alınan hastalar

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi İzolasyon Odasında MERS virüsü şüphesiyle gözlem altında tutulan A.K'nin (67) Ankara'ya gönderilen numunelerinde söz konusu virüse rastlanmadığı belirtildi.

Sivas'ta hacdan döndükten sonra rahatsızlanan ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde gözlem altına alınan C.G'nin (82) kan numunelerinin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarında incelendiği ve kadında MERS virüsüne rastlanılmadığı kaydedildi.

Zatürre teşhisi konulan C.G'nin tedavisinin CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sürdüğü ifade edildi.

Tokat'ta da hac dönüşü rahatsızlanan E.D. (63) ve S.Ç. (78) adlı kadınların Ankara'ya gönderilen numunelerinin negatif çıktığı bildirildi.

Hastaların, Tokat Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.