ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 7 yaşındaki lösemi hastası Rabia Berberkaya için kermes düzenledi.

Yüksekokul öğrencileri, 3 yıl önce lösemi tanısıyla tedavi altına alınan Berberkaya için seferber oldu. Okulda kermes düzenleyen öğrencilere Anneler Derneği Alaplı Şubesi de destek verdi.

Alaplı MYO Öğretim Görevlisi Barış Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kermesten elde edilecek gelirin Rabia’nın ailesine teslim edileceğini söyledi.

Öğrencilerin kermeste satışa sundukları pasta, börek ve tatlıları kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirten Şahin, “Okulumuzun öğrencileri Ereğli Toyfanlı köyünde yaşayan 3 yıldır lösemi hastası minik Rabia’nın, masraflarını karşılayabilmesi için kermes düzenlemek istedi. Kermeste satılan yiyecekleri öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla hazırladı. Anneler Derneği de destek verdi. Öğrencilerimiz ve personelimizin yoğun katılımıyla elde ettiğimiz geliri Rabia’nın ailesine teslim edeceğiz” diye konuştu.

Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden de öğrencilerin duyarlılığından dolayı çok memnun olduğunu  belirterek, "Hasta yavrumuza acil şifalar diliyor, elinden tutan, desteklerini esirgemeyen, duyarlılık gösteren gönüllülerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz'' dedi.