Paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün’ün avukatı Ömer Turanlı evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla savcı İrfan Fidan ve zabıt katibi hakkında suç duyurusunda bulundu.
İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün’ün avukatı Ömer Turanlı Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek savcı İrfan Fidan ve zabıt katibi hakkında suç duyurusunda bulundu. Turanlı, Fidan’ın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) bozuk şeklinde hazırlanan tutanağın gerçeği yansıtmadığını, UYAP’ta herhangi bir aksaklık olmadığı yönünde bir açıklama yapıldığını belirterek, Fidan’ın evrakta sahtecilik yaptığını iddia etti.
Turanlı yaptığı basın açıklamasında gözaltı sürelerindeki farklılıklara da dikkat çekerek, “Müvekkillerimle alakalı mevcut soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan ve zabıt katibi hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu suç duyurusunun kapsamı evrakta sahteciliktir. Şöyle ki gözaltı süresi 26 Temmuz gece 01.30’da bitmesi gerekiyordu. Yani gece 01.30’da bütün şüphelilerin yasa gereği mahkeme huzuruna çıkarılması ya da tahliye edilmesi gerekirdi. Bizim başından beri itirazlarımız bu yöndeydi” dedi.

“MÜVEKKİLLERİMİZ EMANET EŞYA GİBİ TUTULDU”
Turanlı, "www.adalet.org’ sitesinden yapılan bir yayın var. Bu yayında da UYAP’da herhangi bir aksaklık olmadığı yönünde bir açıklama var. Savcılık açıklamasıyla bu açıklamayı yan yana getirip değerlendirdiğimizde UYAP’ta bir bozukluk olmadığı, sorguya sevkin geciktiği, sorguya sevk geciktiği içinde müvekkillerimizin artık gözaltı süresi 01.30’da bittiğinden direkt bırakılmaları lazımdı. Mahkemenin müvekkilleri celple çağırması gerekirdi. Bunu yapmak yerine 4 günün üzerine bir 4 gün daha eklenerek adliyede haksız ve hukuka aykırı bir engelleme yapılmıştı. Yani müvekkillerimiz emanet eşya gibi tutulmuştur. Biz bu durumla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Zabıt katibi ve savcı İrfan Fidan’ın tuttuğu tutanak evrakta sahteciliktir bize göre. Hukuka aykırıdır. Bunun cezalandırılması ile ilgili olarak başsavcılığımıza ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Hukuk Bürosu’na suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.
(İHA)