İSTANBUL (AA) - Yurtiçi Kargo’nun geçen yıl hayata geçirdiği ve salgın döneminde esnafın ek gelir kazanmasını sağlayan YK Plus Teslim Noktası projesi büyük beğeni topladı.

Yurtiçi Kargo'dan yapılan açıklamaya göre, e-ticaret kullanıcılarının kargolarını isterlerse anlaşmalı esnaf noktalarından da almasına imkan veren YK Plus Teslim Noktası projesi müşteri memnuniyetinin artmasına da katkı sağladı. Yurtiçi Kargo, 2020 yılının ikinci yarısında hayata geçirdiği YK Plus projesi ile birlikte mahalle esnafına da yeni bir gelir fırsatı sundu.

E-ticaret kullanıcılarının kargolarını alabilecekleri birer teslim noktası olan esnaflar, dağıttıkları kargo başına gelir elde ederken, müşteriler de kargolarını evde beklemek yerine anlaşmalı esnaf noktalarından alma imkanı buldu.

Türkiye'nin tüm illerinde uygulanmaya başlayan ve 1.200'den fazla esnafa ulaşılan uygulamada teslim noktası sayısı 3 bine yaklaştı. E-ticaret sitelerinden alışveriş yaparak bu noktalardan kargolarını alan kişi sayısı ise 130 bini buldu.


- "Faturalarımı YK Plus’tan kazandığımla ödüyorum"


Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Bahçelievler’de çiçekçilik yapan ve YK Plus Teslim Noktası olarak hizmet vermeye başlayan Metin Arkan, kargo almak için gelen üç kişiden birinin daha sonra çiçek almak için döndüğünü belirtti.

Arkan, geçen yıl ekim ayında sisteme dahil olduğunu ve ayda ortalama 200 kargo teslim ettiğini, dükkana gelen faturaları YK Plus'tan elde ettiği gelirle ödediğini aktardı.

Esnaf arkadaşının tavsiyesi sonrasında sisteme girmek için başvuruda bulunduğunu ve akıllı telefon üzerinden tüm işlemleri kolaylıkla gerçekleştirdiğini ifade eden Arkan, uygulamanın işleyişini hakkında şu bilgileri verdi:

"E-ticaret kullanıcıları yaptıkları alışveriş sonrasında teslimat seçenekleri arasından seçim yapıyorlar. Adrese teslim seçeneği yerine Teslim Noktası seçeneğini seçen kullanıcılar esnaf noktaları arasından bir seçim yapıyorlar. Kendilerine en yakın esnaf noktalarını sistemden görerek seçtikten sonra kargo bize ulaştığında kullanıcılara SMS ile bilgilendirme yapılıyor. Bu bilgilendirme sonrasına hafta sonu dâhil kapanışımıza kadar gelerek kargolarını gelen SMS’te yer alan kod ile teslim alıyorlar. Kargolarını evde bekleyemeyecek olan özellikle çalışan müşterilerimiz bu uygulamadan oldukça memnunlar."