Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün geceden beri etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle 78 köy ve 115 mezra ile iletişim kesildi.

Yağışın yerini tipi ve fırtınaya bırakması ile kazalarda peşi sıra geldi. Bir araç takla attı. Hazırlıksız çıkan sürücüler zor anlar yaşadı. Kentte eğitime ise bir gün süreyle ara verildi. Tatil olduklarını öğrenen çocuklar karın tadını doyasıya çıkarttı.

Manzara Şırnak’ta da aynıydı. İki gündür ara vermeden yağan kar nedeniyle Beytüşşebap ve Uludere ilçelerine bağlı 44 köy yolu ile Siirt ve Hakkari karayolları ulaşıma kapandı. Kent merkezinde etkili olan yoğun sis sürücülere zor anlar yaşattı. Araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Zincirsiz trafiğe çıkan araçlar ise yollarda kaldı. İmdatlarına vatandaşlar ve polisler yetişti.

BİTLİS KARA GÖMÜLDÜ

Bitlis de adeta kara gömüldü. Kentte kar kalınlığı neredeyse 2 metreye ulaştı. Yağışların ise birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 10 dereceye düştüğü Bitlis’te 271 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve belediye ekiplerinin karla mücadelesi ise sürüyor.

BOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yurdun batısında da durum farksız. Sabah saatlerinde Bolu’da etkili olan kar yağışı kenti adeta beyaza bürüdü. Birden bastıran kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Kent merkezinde kendini gösteren kar Bolu Dağı’nda etkisini oldukça arttırdı. İstanbul ve Ankara arasında en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağı D-100 karayolu ve TEM otoyolunda kar yağışından nasibini aldı. Karayolları ekipleri yollarda buzlanmaya karşı tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı. Meteorolojinin tahminlerine göre kar yağışının hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.

ADANA’DA FİLM EKİBİ KAYBOLDU

Adana’da da bir film ekibi, çekecekleri sahne için mekan aramaya çıkarken kayboldu. Karla kaplı ormanlık alanda ilerleyen ekip bir süre sonra yollarını kaybetti. Ekip, telefon şebekelerinin çektiği bir yerde yetkililerle iletişime geçti ve yardım çağrısında bulundu. Harekete geçen kurtarma ekipleri drone kullandıkları operasyonlarla bu filmi kısa sürede mutlu sonla bitirdi.

(İHA)