ARTVİN (AA) - Yusufeli ilçesinde, yeni yerleşim yeri kurumlar arası koordinasyon ve durum değerlendirme toplantısı yapıldı.

Artvin Valisi Muhterem İnce'nin başkanlığında Yusufeli Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, ilgili kurum ve kuruluşlarının amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Vali İnce ve beraberindekiler daha sonra Yusufeli ilçesi yeni yerleşim yerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Vali İnce, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Yusufeli ilçe merkezinin göl manzarası ve mimarisiyle Türkiye'nin örnek ilçesi olacağını söyledi.

Yusufeli ilçesinin bugünü ve yarınına ilişkin konuları masaya yatırdıklarını da ifade eden İnce, "İlçemizde hepimizin iftihar ettiği Yusufeli Barajı ve HES inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, dünyanın 3'üncü yüksek barajı olacak. Bu barajın yerli bir proje olması da ayrı bir gurur meselesi. Baraj inşası kapsamında 7 köy ve ilçe merkezimizin yeri değişecek. Bu yer değişimi ile ilgili bugün yeni iskan yerini incelemeye geldik. Burada çalışmalar hakkında bilgi alıp, sorunları yerinde görmek amacıyla incelemelerde bulunduk." diye konuştu.

İnce, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini de vurgulayarak, diğer kurumlarla koordineli olarak çalışılıp süreci daha da hızlandıracaklarını kaydetti.

Modern bir ilçe inşa etmek için ne gerekirse yapılacağına işaret eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barajın kenarında sosyal ve yeşil alanlardan oluşan, alt yapısıyla, üst yapısıyla tüm ihtiyaçlara cevap veren bir ilçe kurmayı planlıyoruz. Bu şekilde de yol aldığını görüyoruz. Önemli olan sorunları yerinde tespit edip çözmektir. Biz de bu sorunları tespit edip hem Yusufeli'nde hem Artvin'de gerekse de Ankara'da gidermek için çaba göstereceğiz. Yeni ilçe için en önemli iki konu turizm ve tarım olacak. Yusufeli'ni turizm ve tarım alanında geliştirip imkanlarını ileriye götürmek için gayret edeceğiz. Yusufeli Barajı projesi geçmişi çok eskilere dayanan bir proje ve bu projenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Vali İnce daha sonra ilçe merkezindeki vatandaşları ve esnafı da ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.