ARTVİN (AA) - Yusufeli ilçesinde bir grup vatandaş, Barhal Çayı üzerinde yapımına başlanan hidroelektrik santralini (HES) protesto etti.

Barhal Çayı'nın Demirdöven ve Yaylalar köyleri arasında yapımına başlanan HES'e tepki gösteren bir grup yöre halkı HES şantiyesi alanında protesto gerçekleştirdi.

Burada, Artvin Yusufeli Sarıgöl Dereleri HES Karşıtı Platformu adına basın açıklaması yapan Ahmet Özcan, Türkiye'de yapımına başlanan ya da işletmeye açılan 2 bin 300'den fazla HES projesi olduğunu belirterek, "Yusufeli ilçesinde başlatılan HES projeleri köylerimize kadar geldi. Kaçkar Dağları'ndan Yusufeli'ne kadar olan bütün bölge HES tehdidi altında. HES'ler yaylalarımızdaki, köylerimizdeki, bütün vadideki doğal hayatı tehdit edip ekolojik dengeyi bozacak" dedi.

Sıkça dillendirilen "su boşa akıyor" söylemlerinin yalan olduğunu öne süren Özcan, "Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Bu derelerde balık tutmak suçken, dereleri kurutup bütün balıkların öldürülmesini kimse bize anlatamaz. Rant için doğamızın yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.