Ümraniye’de yaşlı bir kadının yaşadığı evi ‘çöp ev’ haline dönüştürmesi üzerine harekete geçen ekipler evi boşalttı. ‘Çöp toplama rahatsızlığı’ bulunduğu öğrenilen kadının evinin her köşesini çöplerle doldurduğu ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, Ihlamur Mahallesi Alemdağ Caddesi Balaban Sokak’ta kızıyla birlikte yaşadığı öğrenilen bir kadın, oturduğu dairesini çöp eve dönüştürdü. Çevrede oturan vatandaşlar, evden gelen ağır kokular üzerine durumu polis ve belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, savcılıktan alınan izin doğrulusunda evin çöplerden arındırılmasına karar verdi. Semtte oturan bir vatandaş ise çöp evi ve ekiplerin çalışmasını cep telefonuyla kaydetti.
Verilen adrese giden Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gördükleri manzara karşısında gözlerine inanamadı. Görevliler, evin mutfağından, salonuna, yatak odasından banyo ve tuvaletlerine varana dek her yeri çöplerle doldurduğunu gördü. Evde inceleme yapan ekipler, çöp yığıntılarından dolayı adım atmakta dahi güçlük çekti. Daha sonra özel kıyafetlerini giyen belediye ekipleri, dairedeki çöpleri tek tek alarak kamyonete doldurdu.
Yaşlı kadının toplum ‘çöp toplama rahatsızlığı’ bulunduğu öğrenildi.
(İHA)