GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentteki fırın, lokanta, kuaför ve çay ocaklarını denetledi.

Denetimlerde ekipler, üretim yapılan mekanların hijyen koşulları, çalışanların sağlık portör muayene cüzdanları, ekmeğin gramajları, hijyen belgeleri, personel temizliği ve üretim makinelerinin sağlık koşullarına uygunluğunu kontrol etti.

Zabıta Müdürü Halit Şişman, iş yerlerinde eksikleri olanlara uyarılarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"İlimizdeki iş yerlerine belirli aralıklarla denetimlerde bulunuyoruz. Esnafımızdan isteğimiz kurallara uygun üretim yapmalarıdır. Zabıta Müdürlüğü olarak iş yerlerinde yaptığımız denetimlerde asla müsaade edemeyeceğimiz konuların başında iş yeri ruhsatı ve hijyen kuralları geliyor. Bulduğumuz yanlışlar karşısında iş yerlerine 10 günlük süre veriyoruz. Eğer bu süre içerisinde eksikliler tamamlanmamışsa iş yerine mutlaka cezai işlem uyguluyoruz. Biz hem denetim yapıyoruz hem de esnafımıza uymaları gereken kurallar hakkında bilgi veriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamak. Esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak derdinde değiliz."