AMASYA (AA) - Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanı Alptuğ Sivaslıgil, zeytin dalı harekatına destek vermek için basın açıklaması yaptı.

Sivaslıgil, ülkücülerin her zaman dualarıyla Mehmetçik'in yanında olduğunu ifade etti.

Milliyetçi ve ülkücü hareketin ihtiyaç olduğunda gözünü kırpmadan vatan için cepheye koşarak gideceğini söyleyen Sivaslıgil, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Ya Afrin yıkılsın, ya da teröristler yakılsın.' sözlerine işaret ederek şunları dile getirdi:

"Ya istiklal ya ölüm, ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet. Bilinsin ki Kerkük'e 5 bin bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan ülkücü hareket yeri gelirse, ihtiyaç hasıl olursa, 'ha ekmeğini yediğim ha kefenini giydiğim ülkem' diyerek binlerce gönüllüsüyle Türkiye'nin kudretini tescil için Afrin'in boğazına çökecektir. 24 Ağustos 2016'da başlayan ve 7 ay 5 gün sonra yani 29 Mart 2017'te tamamlanan Fırat kalkanı harekatında 72 şehit vermiştik. 20 Ocak 2018 itibarıyla başlatılan ve zeytin dalı adı verilen harekatın ilk gününde havalanan 72 uçak, Fırat kalkanın da şehit olan 72 Mehmetçiğimizi anmış olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizden Allah razı olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun."

Ülkü ocaklarında toplanan ülkücüler zeytin dalı harekatında görev yapan Mehmetçikler için dualar edip Fetih suresini okudu.