TRABZON (AA) - Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Akçaabat Sivil Toplum Kuruluşları tarafından "Kahraman Ordumuzun Yanınızdayız" sloganıyla düzenlenen yürüyüş kapsamında, Atatürk Parkı'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Esra Tayar, grup adına yaptığı açıklamada, askerlere destek olmak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizin haklı ve meşru bir operasyon yürüttüğü sınır ötemiz Afrin'de askerimizin yalnız olmadığını, yüreklerimizin toplu attığını bilmek ve bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Terör ateşini kaynağında söndürmek azmiyle tüm dünya nezdinde de tamamen haklı gerekçelerle, tarihi şanla, şerefle dolu asil Türk ordumuzun Afrin'e düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı Harekatı, mutlaka neticelenene kadar sürecek ve Türk Milleti, nihayetlenene kadar kahraman Mehmetçik'lerimizin bu savunma amaçlı onurlu operasyonuna sonuna kadar destek veriyor ve ordumuzun yanında olduğumuzu ilan ediyoruz."

Vatandaşlardan Halil Seis'in de Çanakkale şiirini okumasının ardından, Akçaabat Askerlik Şubesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşte "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz askeriz", "Kahraman Türk ordusu Akçaabat seninle" şeklinde sloganlar atıldı, ilçedeki üst geçitlere de "Kahraman Ordumuzun Yanındayız" afişleri asıldı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile ilçedeki STK temsilcilerinin de yer aldığı yürüyüşün ardından, Akçaabat Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Ferhat Işıklı'ya Türk bayrağı ve gönüllü askerlik için dilekçeler teslim edildi.