ZONGULDAK (AA) - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, zifte yapıştığı için ölmek üzereyken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla kurtarılan ve üç veteriner hekimin çabasıyla hayata döndürülen yavru köpeği, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi sahiplenmek istiyor.

Ormanlı beldesi Kaymaklar köyü girişinde asfalt tankerinden sızan zifte yapışması üzerine telef olmak üzereyken yaklaşık 15 gün önce kurtarılan yavru köpeğe, Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde görevli veteriner hekimlerinin uyguladığı tedavi sürüyor. Vücudunun büyük bölümü ziftle kaplı olan ve ayakları birbirine yapışan köpeğin sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyen yüzlerce hayvansever de belediyeyi arıyor.

"Zift" adı verilen köpeğin tedavisinin tamamlanmasının ardından sahiplendirilmesi planlanıyor.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telef olmak üzereyken bulunan köpeğin yeniden yaşama döndürülme sürecinin hayvanseverleri çok duygulandırdığını söyledi.

- "Talibi çok"

Türkiye'nin hemen hemen her ilinin yanı sıra yurt dışından binlerce kişinin elektronik posta ve sosyal medya üzerinden köpeğin sağlık durumunu takip ettiğini anlatan Bulak, " Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal'ın da yakın ilgisiyle 2 aylık köpeğin tedavisi sürüyor. Hayvan genel sağlığına kavuştu. Köpeğin vücudundaki bazı yerlerdeki ufak tefek yaralar da zamanla düzelecektir. Şu anda özel odada tuttuğumuz Zift'in yavaş yavaş tüyleri de çıkmaya başladı." diye konuştu

Bulak, köpeğin aşılarına da başlayacaklarına işaret ederek, "Zift adını verdiğimiz köpeği, sahiplenmek için yurt içinin yanı sına Almanya, Avusturya ve Uganda'dan çok sayıda hayvansever bize ulaştı. Yüzlerce telefon ve elektronik posta geldi. Özellikle gurbetçiler yoğun ilgi gösterdi. Yavrunun son kontrollerini de yaptıktan sonra sahiplendirme çalışmalarına başlayacağız. En uygun görülen yuvaya Zift'i vereceğiz." ifadesini kullandı.