GÜMÜŞHANE (AA) - Doğu Karadeniz'in önemli kış turizm destinasyonlarından Zigana Dağı, karne tatili dolayısıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Torul ilçe sınırları içerisinde bulunan doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine doyumsuz doğa keyfi sunan 2 bin 50 rakımlı Zigana Dağı, ziyaretçilerine zirvede kayak ve eşsiz doğal güzellikleri seyretme imkanı sunuyor.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesinin ardından yakın çevredeki vatandaşlar çocuklarıyla Zigana Dağı'na gelmeye başladı.

Karlı havada müzik eşliğinde horon ve kolbastı oynayan vatandaşlar, aileleriyle keyifli anlar yaşadı.

- "Herkesin burayı görmesini isterim"

Trabzon'dan Zigana Dağı'na gelen Serdar Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesi ve arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmek için Zigana Dağı'na geldiklerini söyledi.

Zigana coğrafyasının eşsiz güzellikleri bünyesinde barındırdığına işaret eden Kaplan, "Kar görmeye geldik. Önce horon oynadık, kolbastı oynadık. Ardından kayak tesislerine çıkacağız ve güzel bir et yiyip tekrar geri döneceğiz. Herkesin burayı görmesini isterim. Özellikle sahilde yaşayanlar çok uzaklarda kar görmeye gitmeye gerek yok, buraya gelebilirler. Denizi, yaylayı sevenleri de buraya bekliyoruz." dedi.

Arzu Kaplan da çocuklarının karnelerini almalarının ardından Zigana Dağı'na geldiklerini belirterek, "Çocukları ödüllendirmek istedik. Zigana Dağı'na arkadaşlarla kalabalık bir şekilde geldik. Şehirde kar göremediğimiz için yukarılara çıkmak istedik. Hava biraz soğuk ama çok güzel. Karın tadını çıkaracağız. Herkese tavsiye ediyoruz." diye konuştu.