GÜMÜŞHANE (AA) - İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane'de hafta başından itibaren etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının bir metreyi aşması, 2100 rakımlı Zigana Dağı'na turist ilgisini artırdı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Zigana'ya istenilen miktarda kar yağdığını, yağışın hem tesis sahipleri hem de kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Zigana'da kar kalınlığının yer yer bir metrenin üzerinde olduğunu ifade eden Aslan, "Artık Zigana'da kış sezonunu açtığımızı rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Aslan, Zigana'da yeni başlayanlar ve profesyoneller için olmak üzere iki kayak pisti bulunduğunu belirterek, "Telesiyej olarak 850 metre uzunluğunda profesyoneller için pistimiz var. Bunun yanında baby-liftimiz bulunuyor. Saatte yaklaşık bin 500 kişinin kayabileceği pistlerimiz var. Kadırga Yaylası yol güzergahına doğru uzatmamız halinde mevcut pistimizin uzunluğu bin 500 metreyi bulabiliyor" diye konuştu.

Zigana’nın çamını, güzelliklerini görmek isteyen herkesi Zigana Yaylakent'e davet eden Aslan, "Zigana'da kayak keyfi başkadır. Kar ve kayak sevenleri zaman kaybetmeden Zigana'ya bekliyoruz. Şu anda tesislerimizdeki doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı" ifadesini kullandı.

Birçok ile ve kayak merkezlerine gittiğini ancak Zigana'nın ayrı bir havası olduğunu dile getiren Aslan, şunları söyledi:

"Belki kesintisiz kayak yapma şansınız yok ama sabahın ilk saatlerinde ölü deniz gibi olan Zigana'da kayak yapabilirsiniz. Çünkü sabahın ilk saatlerinde rüzgar ve tipi yok. Bir iki saati kapsayacak rüzgar geçişimiz oluyor. O zaman kayakta bir duraklama oluyor. Sonra hava normale dönüyor ve kesintisiz kayağımıza devam ediyoruz."

- Sömestr tatilinde kayak kampları

Aslan, her yıl rutin hale getirilen kayak kampını bu yıl da sömestr tatiliyle başlatacaklarını bildirerek, "Kayak kampımıza 7-14 yaş grubundan 50, geçen yıllardaki kampa katılanlardan da 50 olmak üzere 100 kişi katılacak. Spor kulüplerinin de yaklaşık 150 kişilik kampı olacağını düşündüğümüzde Zigana'da 250 kişilik kayak kampı kurulacağını rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu.