ORDU (AA) - Ordu'da geçen mart ayında etkili olan zirai don sonrası ürünleri zarar gören fındık ve kivi üreticileri, Altınordu Ziraat Odası tarafından başlatılan "Serbest Yumurta Tavukçuluğu Projesi" ile zararlarını karşılıyor. 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi ve ziraat odaları işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında yüzlerce çiftçi kriterlere uygun tavuk çiftlikleri kurarak yumurta üretimine başladı. 

Ürettikleri yumurtayı Altınordu Ziraat Odası'na vererek peşin para alan üreticiler, projeye başlamanın mutluluğunu yaşıyor. 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 10 ay önce başlatılan projenin meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, "Fındık ve kivisi dondan etkilenen üreticilerimiz bugün yumurta üreterek kazanmamın keyfini yaşıyor" dedi. 

Proje kapsamında çeşitli ilçelerde yüzlerce çiftlik kurduklarını ifade eden Cörüt, yaklaşık 10 ay içerisinde 100 binin üzerinde yumurtanın odalarına getirildiğini söyledi. 

Altınordu Ziraat Odası tarafından satın alınan yumurtaları daha sonra anlaşma sağladıkları market ve AVM'lere gönderdiklerini anlatan Cörüt, "Bu projeyle üreticilerimizin yüzü güldü. Göçü önledik. Zirai dondan canı yanan üreticimizin yüzü yeniden güldü. Biz bundan oldukça memnunuz. Bu proje hem çiftçimize hem de Ordu ekonomisine katkı sağladı" diye konuştu.

Köy yumurtası tüketmek isteyen vatandaşların Altınordu Ziraat Odası'na gelerek yumurta satın alabileceğini söyleyen Cörüt, vatandaşlara güvenmedikleri yerlerden yumurta almamaları uyarısında bulundu. 

- Üreticiler projeden memnun

Öte yandan fındık ve kivi üreticileri projeye başlamanın mutluluğunu yaşıyor. 

Çiftçi Yusuf Uzunlar, hem fındık hem de kivi üreticisi olduğunu belirterek, "Geçen yıl fındık ve kivi zirai dondan zarar gördü. Daha sonra böyle bir projenin olduğunu duydum. Hemen yetkililere başvurarak çiftliğimi kurdum. Bugün 'İyi ki kurmuşum' diyorum. Bu projeden ciddi anlamda gelir elde ettim. Çok memnunum. Başka fındık ve kivi üreticilerine de tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.