ZONGULDAK (AA) - Zonguldak İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (ZİYAD) Alaplı Temsilciliği açıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) partner derneklerinden ZİYAD'ın, Alaplı ilçesinde kurulan temsilciliğinin açılışı törenle yapıldı.

ZİYAD Alaplı Temsilcisi Coşkun Kararmış, açılışta yaptığı konuşmada, İHH'nın gönüllü faaliyetlerinin 1992'de başladığını ve 1995'de Bosna Savaşı'nın yaralarını sarmak ve savaş mağduru Bosnalılara yardım ulaştırmak için kurumsal hale geldiğini söyledi.

İslam coğrafyalarında katliamların arttığı bir dönemin yaşandığını ifade eden Kararmış, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki vaziyet her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bu durum karşısında batının çoğunluğu ikiyüzlü davranıyor. Şu anda Suriye'de milyonlarca insan göç ettirilmiş, evlerinden edilmiş, yüz binlerce insan katledilmiş, hapishanelerde yüz binlerce insan olduğu tahmin ediliyor. 95 bin insan kayıp, çocuklar aç, susuz, babasızlar. Sadece Suriye değil Myanmar, Filistin, Afrika ve daha birçok coğrafya yardım eli bekliyor. İşte tam da bu esnada bizim sorumluluğumuz biraz daha artıyor."

Kararmış, Alaplı’daki gönüllüler olarak bu manzaraya seyirci kalmamak, yetimlerin, evsizlerin ve yoksulların mağduriyetlerini giderebilmek için milletin yüreğinde güven tesis etmiş İHH'nın partneri olarak faaliyet göstermek üzere Alaplı temsilciliği olarak hizmet etmeye karar verdiklerini söyledi.

Temsilciliğin açılışı, konuşmaların ardından Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu ve AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz tarafından yapıldı.