ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumun'da (TTK) gruplu çalışan maden işçileri, Ramazan Bayramı yevmiyesini alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.

TTK'ya bağlı müessese müdürlüklerinde çalışan yaklaşık 150 maden işçisi, kurumun genel müdürlük binası önünde toplanarak, Ramazan Bayramı yevmiyelerini alabilmek amacıyla talepte bulundu.

Grup adına Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Arslan, TTK yetkilileriyle işçilerin ramazan yevmiyelerinin ödenmesi konusunda görüştü. 

Görüşmelerin ardından açıklama yapan Arslan, gruplu çalışan işçilerin Ramazan Bayramı'ndan sonra daimi kadroya geçirilmesi için TTK yetkilileriyle bir araya geleceklerini belirterek, "Bayramdan sonra daimi işçi olmaz ise buraya gelerek eylem yaparız" dedi.

GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak da TTK yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından gruplu çalışan işçilerin daimi kadroya geçirilmesinin ardından yevmiye kesilmesi gibi sorunların sona ereceğine dikkati çekerek, "Bayramdan sonra konunun masaya yatırılacağının sözünü aldık. Geçmiş dönemde yapılan hatalar gibi biz de bu hataların içine düşersek biz bu işin içinde yokuz. Sizlerle beraber eylem alma kararı içerisinde olacağız" ifadesini kullandı.

Açıklamaların ardından grup dağılırken, yevmiyeleri kesilen bazı işçilerin gözyaşlarına hakim olmadıkları gözledi.