ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Havalimanı'nda kış aylarında yolcu potansiyelinin az olması nedeniyle ara verilen Almanya'nın Düsseldorf ve Dortmund kentlerine yönelik uçak seferleri 19 Mart'ta başlayacak.

Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Kasım'da ara verilen uçak seferlerine yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Kentten yolcu potansiyelinin fazla olduğu Düsseldorf ve Dortmund'a pazar, salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın 4 günü uçuş gerçekleştirileceğini belirten Özşahin, "Yaz aylarında sefer sayıları talebe göre 5 ya da 6'ya çıkartılacak. Bu seneki beklentimiz 140'ın üzerinde uçuş gerçekleşmesi ve 35 - 40 bin yolcunun bu havalimanından seyahat etmesidir" diye konuştu.

Özşahin, özellikle Zonguldak, Bartın ve Karabüklü gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını, uçak seferlerinin kasım ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

Yurtiçi yolcu seferlerinin yapılmadığı Zonguldak Havalimanı'ndan sadece Almanya'ya yılın belirli aylarında yolcu taşımacılığı yapılıyor.