ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Platformu üyesi Şerafettin Nas, "Zonguldak'ta olabilecek her şeyi yapmanın peşindeyiz. Göç alan ilden göç veren il haline dönüyoruz." dedi.

Nas, platform adına bir restoranda düzenledikleri basın toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını söyledi.

Darbe girişiminin ardından sivil toplum örgütleri olarak miting düzenlediklerini ifade eden Nas, şöyle konuştu:

"Allah bir daha böyle şeyleri nasip etmesin. Platformdaki arkadaşlarla bütün siyasi parti başkanlarını dolaştık. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Zonguldak böyle bir miting de görmedi. Bütün katılım gösterenlere teşekkür ediyorum. Bunlar birlik ve beraberlik adına bir takım şeylerin yapılabilirliğinin kanıtıdır. Bu bağlamda hayat devam ediyor. Çok şükür olağanüstü hal var ama fakat bizim ile ilgili olağan üstü hal yok. Bu yasa ve kanunların bir an evvel çabuklaşması bir takım prosedürlerin ivedilikle devam etmesi anlamında bu süreç devam ediyor. Biz de normal akış içerisinde hayatımızı devam ettiriyoruz."

Kentin önemli sorunlarının olduğuna dikkati çeken Nas, "Sıkıntılarımız var. Çok yaşayan değil, çok gezen bilir. Zonguldak Platformu olarak geçmişte ne yapmışsak hep birlikte yaptık. Hepimizin alın teri ve emeği var. Zonguldak'ta olabilecek her şeyi yapmanın peşindeyiz. Göç alan ilden göç veren il haline dönüyoruz. Önümüzdeki süreçte sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle tekrar bir araya geleceğiz. Sorunların çözümü konusunda Zonguldak’ta ne yapılması gerekiyorsa hep beraber bunları masaya koyacağız." diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin de Zonguldak'ın sorunlarının çözülmesini istediklerini vurgulayarak, "Artık havaalanının kullanılabilir hale gelmesini bütün Zonguldaklılar olarak bekliyoruz. Onun da gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor." dedi.