ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Kasımlı köyünün sakinleri, ormana ve su kaynaklarına zarar verdiğini öne sürdükleri taş ocağı işletilmesine tepki gösterdi. 

Köy meydanında toplanan, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı bir grup vatandaş, ellerinde pankartlarla taş ocağı işletmesine kadar yürüdü. Burada bir iş makinesinin çalışmasına engel olan köylüler, slogan atarak işletmeyi protesto etti.

Grup adına konuşan Mehmet Yiğit, taş ocağının ormanlık alanda açıldığını, 2008 yılından beri hukuki mücadele sürdürdüklerini söyledi.

Taş ocağı nedeniyle ağaçların kesildiğini iddia eden Yiğit, "Verdiğimiz mücadeleler neticesinde en son Danıştay’a bin 300 dönümlük arazinin filmini çekerek, ÇED raporunun iptali için başvurduk. Danıştay’dan bizim lehimize bir karar geldi. Bu karar olmasına rağmen burada ağaçlar kesilmeye devam ediliyor. Yolumuz bozuluyor, su kaynaklarımıza zarar veriliyor. Ormanlarımız da katlediyor" ifadesini kullandı.

Köy sakinlerinden Dulkadın Demirhan da taş ocağı yüzünden geceleri rahat uyuyamadıklarını, ormanlarının ve su kaynaklarının zarar gördüğünü savundu.

Şerife Tunçok ise ağaçların kesilmesi nedeniyle köylerinde heyelan ve sel riskinin arttığını, yağış anında korku yaşadıklarını kaydetti. 

Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik aldığı eyleme katılanlar daha sonra dağıldı.