ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Ticaret Sanayisi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir, yerli ve milli otomobilin Zonguldak'ta yapılması için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile rapor hazırladıklarını bildirdi.

Zonguldak TSO Başkanı Demir, yaptığı yazılı açıklamada, hazırlanan raporla yerli otomobilin üretim yeri olarak Filyos Endüstri Bölgesinin belirlenmesinin hem üretim hem de satış için bir çok avantajı barındıracağının ortaya çıktığını vurguladı.

"Türkiye'nin hayata geçirmesi gereken en büyük projelerinden biri olan yerli otomobil üretimine Zonguldak olarak talibiz." ifadesini kullanan Demir, şunları kaydetti:

"Bu konuyu ilk olarak Ağustos ayında ilimizde gerçekleştirdiğimiz Ekonomi Zirvesinde TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu dile getirmişti. Yerli otomobil üretimine talip olmamız ilimizin Cumhuriyetin ilk sanayi başkenti oluşu ve sahip olduğumuz bilgi ve teknoloji birikimi ile altı gerçekten dolu olan bir taleptir. Bu haklılığımızı ortaya koymak için BAKKA ile ortak çalışmayla bir rapor ortaya koyduk. Biz bu projeye ev sahipliği yapmayı çok istiyoruz. Raporumuzu ilimiz milletvekilleri ile paylaştık ve kendilerinden bu haklı talebimizi gerekli yerlere ısrarla bildirmelerini talep ettik. Zonguldak sanayi kenti olma anlamında geçmişten gelen tecrübesini bu proje ile harmanlayarak yerli otomobil üretimi konusunda en doğru lokasyon olacaktır. Buna inancımız tamdır. Konunun takibini sıkı bir şekilde yapacağız. Bütün milletvekillerimizden de bu yönde desteklerini bekliyoruz. Bu vesile ile raporumuzu da basın kuruluşlarımızla paylaşıyoruz."