ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, halk arasında 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan Tepebaşı Mahallesi sakinleri eylem yaptı.

Mahalle meydanında toplanan bir gurup, kendilerine gönderilen tebligatları yaktı.

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz,  gazetecilere yaptığı açıklamada, arazilere biçilen fiyatları mahalle sakinlerinin ödeyecek gücünün olmadığını söyledi.  

Milletvekillerinin bu işi çözeceklerine dair kendilerine söz verdiklerini iddia eden Yorulmaz,  şöyle konuştu:

"Burası emekli mahallesi.  Burada yaşayanlar dar gelirli aileler. Bu paraları ödeyecek durumumuz yok. Ben bile şimdiden çadır hazırlıyorum. Dertlerimizi Zonguldak'ta ki yetkilere anlatacağız, onlara da duyuramazsak meclis önünde dertlerimizi anlatırız. İnşallah bizlere de yardım eden olur. Çünkü bunun örnekleri var. Umarım bu iş daha fazla uzamadan çözülür."

Tepebaşı Mahalle Muhtarı Mustafa Akkaya da birim fiyatlarının yüksek olmasından dolayı arsalarını alamadıklarını belirtti.

Fiyatların makul olması halinde arazileri alacaklarını belirten Akkaya, "100-150 metre olanlar tapusunu alıyor ama 400-500 metre olanların tapusunu alma şansı yok. Bu işin içerisinde muhtaç durumda olanlar dahi var. Yerlerimizi kimsenin bedava vermeyeceğini biliyorduk. Biz bedava yer istemiyoruz. Bize emlak değerinden verilmesini istiyoruz. Seçimde askıya alındı. 6 ay sonra önümüze gelen fiyatlar bunlar. Bu şekilde bizim alma gücümüz yok" diye konuştu. 

Mahalle sakini Mustafa Keskin ise gerekenin bir an önce yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Guruptakiler daha sonra dağıldı.